• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

INGYENES SZŰRÉSEK

Látogassanak el a Szívünk Napjára és vegyenek részt az ingyenes szűrővizsgálatokon:

Vércukorszint, koleszterin, érszűkület, vérnyomás, testzsír mérés. Az alapszűrések mellett lesz RR mérés, SCORE meghatározás és lehetőség nyílik WIWE EKG vizsgálat során a PF gyakoriságának vizsgálatára.

Nem csak értékeket kapnak, hanem egy teljes kiértékelést, szakvéleményt, mely megmutatja azt, hogy mekkora a kockázata a szívinfarktusnak.
Magyarországon magas a szív- és érrendszeri megbetegedések száma, ezért nagyon fontosak ezek a vizsgálatok.
A Szívünk Napján szeptember 30-án ingyenesen vehetnek részt ezeken a szűrővizsgálatokon!

SZÍVÜNK NAPJA - a Szív Világnapja

A Szív Világszövetsége (WHF) kezdeményezésére 2000 óta a világon mindenütt egyszerre rendezik meg a Szívünk Napját, melyhez hazánk az első évtől kezdve csatlakozott. A Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány minden évben szeptember utolsó vasárnapján, a Szívünk Napján hívja fel a figyelmet a szív és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre. A szív és érrendszeri betegségek több áldozatot szednek Magyarországon, mint valamennyi más betegség, baleset és más halálok együttesen. A szív és érrendszeri betegségek jelentős része megelőzhető, elsősorban egészségesebb életmóddal, valamint rendszeres szűrővizsgálatokkal. A Szívünk Napján az életmódváltást szeretnénk népszerűsíteni - több mozgást, a dohányzás elhagyását, egészségesebb táplálkozást - hitelesen, megalapozottan, közérthetően.

Élj a szíved szerint!

A szervezők az idén elsősorban a mozgás egészségmegőrző szerepére kívánják felhívni a figyelmet, erősítve azt a hitvallást, hogy csak egészséges gyermekből lehet egészséges felnőtt.
A Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány szervezi meg idén is a Szívünk Napja központi rendezvényét a Millenárison.

Tekintse meg programunkat, látogasson el hozzánk családjával!

Szeptember utolsó vasárnapján több, mint 100 országban tartanak rendezvényeket a Szív Világszövetsége felhívására. Látogasson el a Szívünk Napja nemzetközi honlapjára! www.worldheartday.org

Fuss vagy sétálj velünk Budán, és figyeld a szíved ritmusát!
Fuss vagy sétálj velünk, és támogasd a Magyar Nemzeti Szívalapítványt!
Fuss vagy sétálj velünk, és nézd meg hol segítenek rajtunk – ha szükség van – de ne legyen!
Fuss vagy sétálj, játssz, tedd próbára magad!

Versenyinfó

Időpont: 2017. szeptember 24.
Helyszín: Millenáris Park
Rajt időpontok: elsődleges 10.20, további 10:55, 13:10 (max. 2 óra teljesítési idővel)

Verseny Célja

A lehető legtöbb egészségügyi dolgozó, orvos, nővér, szakápoló bevonása a mozgásprogramba, valamint további futást, sétát kedvelők megmozgatása a szívünk napján egy barátságos részvételi díj mellet, melynek egy részével ők a Magyar Nemzeti Szívalapítvány prevenciós programját támogatják.
A verseny célja nem a versengés, hanem a figyelemfelhívás – a megelőzésre és egyben köszönetnyilvánítás az egészségügyi dolgozók felé. Minden résztvevő értékes rajt és befutó csomagot, valamint pólót kap!

Verseny szabálya

Start a Millenáris parkból a Szívünk Napja rendezvény helyszínéről. A tájékozódási pontokat a rajtszám átvételekor kapja meg mindenki. A megadott célpontokon frissítővel és játékos feladatokkal várjuk a befutókat.
A feladatok és a kijelölt pontok eléréséről igazoló pecsétet kap minden résztvevő.
A kijelölt pontok többsége egészségügyi intézmény vagy azok közelében helyezkedik majd el.
Minden résztvevő térképet kap, a kijelölt helyek sorrendjét nem határozzuk meg!
A résztvevők rajt és befutóajándékot is kapnak.

Szintidő

Nincs megszabva a szakaszos rajt és a különböző teljesítési módok miatt sem.

Kategóriák

♥ Futás nagykör – 8-10 pontot érint, 10-12 km közötti távon
♥ Futás kiskör – 6 pontot érint, 5-6 km közötti távon
♥ Séta – a fentiek
♥ Mutass egy szívet séta – 2 pontot érint kb 1,5 km (rajt: 11.55)

Rajt és célterület a Millenáris parkban

Nevezés

Interneten: www.fussszivvel.hu oldalon
A nevezési díjak kategóriától függetlenek!
Nevezés határideje: 2017. augusztus 15.
Nevezési díj
Egészségügyi dolgozók részére a nevezés díjmentes. (ennek részletei a weboldalon, illetve a zártkörű hirdetményekben tesszük közzé)
Minden további nevezés: 2.000 Ft – amelyből 500 Ft a Magyar Nemzeti Szívalapítvány prevenciós programjának támogatására fordítunk. A támogatás összege egyénileg növelhető is.

Nevezési díj tartalmazza:
♥ rendezvény pólóját
♥ befutóérmét
♥ frissítéseket
♥ versenyt követően frissítést, támogatói ajándékokat
„Mutass egy szívet” séta: nevezési díj nincs, de regisztrációhoz kötött!

Helyszíni nevezés esetén NEM adunk egyedi befutóérmet, a nevezési díj ebben az esetben az alábbiakat tartalmazza:
♥ rendezvény pólóját, a még rendelkezésre álló, korlátozott darabszámú méretekben
♥ frissítéseket a pontokon
♥ versenyt követően frissítést a célban

Eredménylista, díjazás

FussSzívvel – ahol az időt mi nem mérjük, csak az együttes szívdobbanás számít.
Díjazás és eredményhirdetés a különböző teljesítési formák miatt nincsen.
Sikeres teljesítést az összegyűjtött pecsétekkel kell igazolni. Utólagos pótlásra lehetőség nincs.
A versenyre való nevezés a nevezési díj fizetésével válik érvényessé! Nevezés esetén minden résztvevő elfogadja és magára nézve kötelező érvényűnek tekinti versenykiírásban foglalt feltételeket.
♥ A verseny útvonala szabadon választott, lehetőleg járdán történik, a pályán biztosítás nincsen, ezért fontos a közlekedési szabályok betartása!
♥ Minden versenyző saját felelősségére indul! Tisztában kell lennie az útvonal hosszával, egészségügyi állapotával! A verseny szervezői semmilyen közlekedési baleset vagy egyéb egészségkárosodás bekövetkezése esetén felelősséget nem vállal!
♥ 14 éven aluli nevezők csak felnőtt kísérettel vehetnek részt az eseményen. És kizárólag a kisebb távokon indulhatnak.
♥ Az esemény nyilvános, ezért mindenki aki részt vesz rajta, illetve kísérőként a résztvevővel érkezik,elfogadja, hogy a rendezvényen fotó és videofelvétel készül, amit a versenyhez kapcsolódóan a verseny szervezői kommunikációjuk során, kiadványaikban, interneten felhasználhatnak. A fotókon és filmeken szereplők ellenszolgáltatásra nem jogosultak. A képek a megadott felületekről letölthetőek – ingyenesen.
♥ A nevezési lap kitöltésével és aláírásával, illetve az online nevezéssel a versenyző elfogadja a versenykiírás és versenyszabályzat feltételeit.
♥ Az esemény korlátozott létszámú! Elsődlegesen az első rajt időpont betelése után nyitjuk meg a következő indulási időpontokat. A nevezés a szervező által bármikor lezárható. A szervező a távok és az útvonal módosítás jogával élhet – erről felületein tájékoztatást ad.

Támogatók