• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

INGYENES SZŰRÉSEK

Látogassanak el a Szívünk Napjára és vegyenek részt az ingyenes szűrővizsgálatokon:

Vércukorszint, koleszterin, érszűkület, vérnyomás, testzsír mérés. Az alapszűrések mellett lesz RR mérés, SCORE meghatározás és lehetőség nyílik WIWE EKG vizsgálat során a PF gyakoriságának vizsgálatára.

Nem csak értékeket kapnak, hanem egy teljes kiértékelést, szakvéleményt, mely megmutatja azt, hogy mekkora a kockázata a szívinfarktusnak.
Magyarországon magas a szív- és érrendszeri megbetegedések száma, ezért nagyon fontosak ezek a vizsgálatok.
A Szívünk Napján szeptember 30-án ingyenesen vehetnek részt ezeken a szűrővizsgálatokon!

SZÍVÜNK NAPJA - a Szív Világnapja

A Szív Világszövetsége (WHF) kezdeményezésére 2000 óta a világon mindenütt egyszerre rendezik meg a Szívünk Napját, melyhez hazánk az első évtől kezdve csatlakozott. A Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány minden évben szeptember utolsó vasárnapján, a Szívünk Napján hívja fel a figyelmet a szív és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre. A szív és érrendszeri betegségek több áldozatot szednek Magyarországon, mint valamennyi más betegség, baleset és más halálok együttesen. A szív és érrendszeri betegségek jelentős része megelőzhető, elsősorban egészségesebb életmóddal, valamint rendszeres szűrővizsgálatokkal. A Szívünk Napján az életmódváltást szeretnénk népszerűsíteni - több mozgást, a dohányzás elhagyását, egészségesebb táplálkozást - hitelesen, megalapozottan, közérthetően.

Élj a szíved szerint!

A szervezők az idén elsősorban a mozgás egészségmegőrző szerepére kívánják felhívni a figyelmet, erősítve azt a hitvallást, hogy csak egészséges gyermekből lehet egészséges felnőtt.
A Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány szervezi meg idén is a Szívünk Napja központi rendezvényét a Millenárison.

Tekintse meg programunkat, látogasson el hozzánk családjával!

Szeptember utolsó vasárnapján több, mint 100 országban tartanak rendezvényeket a Szív Világszövetsége felhívására. Látogasson el a Szívünk Napja nemzetközi honlapjára! www.worldheartday.org

Egyesületünk, a FITVILÁG - Az egészséges budai családokért! Sportegyesület Budapesten a II. kerületben, a Hárshegyi út 3. szám alatt szervez sportfoglalkozásokat elsősorban gyermekek számára, óvódás kortól 18 éves korig.

A fit-kid szakosztályunk által szervezett fit-kid (gyermek fitnesz) foglakozások egy rendkívül összetett és ugyanakkor élvezetes mozgásformával ismeretetik meg a gyermekeket, amelyben a szertona (talajtorna), ritmikus gimnasztika, aerobick és a tánc elemei alkotnak szerves egységet. Az edzéseken a nyújtás, erősítés, a mozgáskoordináció- és állóképesség fejlesztés egyaránt fontos szerepet kap. Tanfolyami csoportjainkban a kisiskolások képzett edzők (szertorna és ritmikus gimnasztika, illetve tánctanár) mellett sajátíthatják el a torna és a tánc alapjait, mindamellett, hogy az egészséges életmód, helyes testtartás kialakulásához elengedhetetlen testmozgásra nyílik lehetőségük. A tehetséges, illetve komolyabb edzésmunkát igénylő gyerekek számára lehetőségként adott a versenyzői csoportban való edzés, illetve a versenyzés, amely a Magyar Fitness Szövetség (MAFIT) által szervezett versenyrenszer (Fit-Kid országos versenyek) keretében, illetve táncversenyeken való részvétellel valósulhat meg. Versenyzőink évről évre sikeresen szerepelnek az országos és nemzetközi FIT-KID versenyeken. Az október végén Írországba megrendezendő FIT-KID Európa Kupára négy egyéni versenyzőnk és két csapatunk kvalifikálta megát, és ezeket gyakorlatokat szeretnénk megmutatni a közönségnek. 

Támogatók